Scheidsrechter

Janvier

Accommodatie

FC Blaasveld

Een paar weken geleden toonde onze Beloften al de weg door de Patattenderby tegen de buren van "Den Doenk" te winnen met overtuigende 0-4 cijfers. En gisteren (zaterdag) toonde onze U8 nog de weg voor ons Eerste Elftal met een ruime 2-27 overwinning in de Patattenderby.
De toon was dus gezet, derby's die speel je niet die win je!

Aanvankelijk moesten onze Reigers het spel wat ondergaan in het eerste half uur en lieten ze het overwicht aan de buren van "Den Doenk".
Dit resulteerde echter enkel in een kans of twee waar (toegegeven) onze doelman Pieter Blyweert de netten droog houdt en hij er voor zorgt dat we niet op achterstand kwamen.

In de eerste 5 minuten van de wedstrijd prikte we echter meteen een eerste doelpunt via Fabricio Seeldraeyers. 1-0! Oftewel dodelijk efficiënt.
Bij de buren van "Den Doenk" beweren ze echter dat de eerste helft totaal gedomineerd werd, maar stonden ze na een own goal in de 28ste minuut en een prachtig afstandsschot van Kevin Van Asbroeck wel 3-0 achter bij de rust.
Dominantie is dus veel gezegd als de cijfers zo hard zijn....

RUSTSTAND: 3-0!

Meteen na de koffie zijn onze Reigers even niet goed wakker en nog voor de tweede helft goed en wel gestart is staat het plots 3-1 via een tegendoelpunt van "Den Doenk".

In de tweede helft is er langs beide zijden slordig voetbal te noteren, wat resulteert in veel strijd en inzet, maar weinig echt grote doelkansen.
In de 77ste minuut duwt Jitse Marivoet door op de linkerflank en rolt hij de verdediging via zijn snelheid volledig op en oog in oog met de "Doenkse Doelman" rond hij haarfijn af in de korte hoek. 4-1!

Door de efficiëntie letten we alweer even niet goed op en hierdoor slikken onze reigers een tweede tegendoelpunt van "Den Doenk". 4-2.

Na het zesde doelpunt van de wedstrijd in een verder kansarme Patattenderby kabbelt de wedstrijd naar het einde.
Dodelijke efficiëntie is vandaag het recept om deze Patattenderby oververdiend naar onze hand te zetten.
Derby's die speel je niet, die win je! En met 4 doelpunten kunnen we onmogelijk spreken van een totale dominantie van "Den Doenk" wat ons betreft...

Op de persconferentie geeft een medelij hebbende David Heesters "Den Doenk" een doekje voor het bloeden, door te vermelden dat "Den Doenk" toch goed meevoetbalde. Waarop de Doenkse journalistiek driftig de woorden uitvergroot door te vermelden dat onze Reigers de 4 doelpunten "met meer dan een beetje geluk" meegenomen hebben.

Nogmaals 4 doelpunten zijn cijfers die echter niet liegen.

Onze Reigers bekronen sinds 1 oktober een mooie reeks en opmars met een verdiende overwinning van de Patattenderby en zetten een mooie 21 op 27 neer met ook nog is derbywinst in die andere derby in en tegen Tisselt.

Volgende week trekken we vol vertrouwen naar een sterke leider in onze reeks op zaterdagavond om 18u00 bij FC Oppuurs B.