Week van de officials

Week van de official gestart!

In de Week van de Official (van 3 tot 11 oktober 2020) zetten we ieder jaar alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,… in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden. 

De Week van de Official is een initiatief vanuit 35 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

Ook RFC Blaasveld neemt deel aan deze actieweek en wil de officials bedanken tijdens deze week. Hou onze website in het oog en maak deze week kennis met onze eigenste clubofficials. 

We vragen ook al onze leden, sympathisanten en supporters om deze week de officials ook zelf te bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze sport. 

Je kan dit ook online doen op social media door de #bedanktscheids te gebruiken!

De komende week komen er ook enkele leuke getuigenissen en beelden op onze website en social media. 

Wil je zelf graag scheidsrechter worden?! Dat kan!

Ga dan snel naar onze Refferee Ambassador pagina en maak kennis met onze refferee ambassador. Die zal jou begeleiden en in contact brengen met de opleiding “Wordt Scheidsrechter!”.