Pesten

Week tegen pesten, RFCB DOET MEE!

Wekelijks wordt veel plezier gemaakt op school, in de sportclub of in de jeugdbeweging. Toch mogen ook de negatieve zaken niet over het hoofd worden gezien. Pesten blijft immers één van de grootste obstakels in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Samen met Ketnet en WAT WAT gaat het Vlaams netwerk van Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de strijd aan tegen pesten. En RFC Blaasveld steunt deze actie!  

NEEN TEGEN PESTEN 

De Vlaamse week tegen Pesten wil aanmoedigen en inspireren om kinderen en jongeren een plek te bezorgen waarin geen plaats is voor pesten. Ook RFC Blaasveld wil graag haar steentje hieraan bijdragen. In Vlaanderen kampen immers nog vele jongeren met psychologische problemen. Pesten komt hierbij vaak als één van de belangrijkste oorzaken naar boven. Hoe langer pesten duurt, hoe groter de gevolgen.  

En ook wij willen de duidelijke boodschap geven dat pesten geen plaats heeft in onze voetbal community! Pesten kan overal voorkomen, in de kleedkamer, op het veld of in de kantine. Daarom roepen wij onze leden en sympathisanten op om zich samen met ons in te zetten op een omgeving zonder pesten, zowel op als naast het veld.  

PRAAT EROVER 

De huidige corona pandemie zorgt voor heel wat problemen, zo zijn veel van onze vertrouwde contacten moeilijker bereikbaar en wordt praten een stuk moeilijker. Maar toch blijft praten belangrijk! Word je gepest? Merk je dat iemand in jouw ploegje gepest wordt?… Meld het aan een club verantwoordelijke of aan onze Coördinatoren! 

Naar het meldpunt

Ook Ketnet is samen met Nora en Sarah opnieuw van de partij. De STIP IT-strijd wordt opnieuw aangegaan. Hieronder vind je de vier afspraken tegen pesten. Ben je akkoord? Zet dan samen met ons de vier stippen op je hand en verspreid ze over het hele land.   

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen! 
  • Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt. 
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij! 
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt. 

DOE MEE 

Ook jij kan als speler, scheidsrechter, supporter of voetbalouder actie ondernemen. Deel jullie acties via #daarisem en post het op onze facebook en instagram pagina’s van RFC Blaasveld!