Voetbal Vlaanderen

Wat als Corona voor een tweede keer spelbreker speelt?

De vroegtijdige stopzetting van het voetbalseizoen 2019-2020, het viel ons zwaar. Door het uitbreken van de corona pandemie werd op 12 maart de moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing genomen om in het belang van de volksgezondheid alle jeugd- en amateur competities definitief stop te zetten.

Voetbal Vlaanderen wil het niet nog eens meemaken en neemt het zekere voor het onzekere en stelde algemene regels op voor het stopzetten of vervroegd afbreken van de kampioenschappen met stijgen en dalen, georganiseerd door Voetbal Vlaanderen, in het seizoen 2020-2021. 

Indien, door een heropflakkering van de corona pandemie of door andere externe oorzaken, de kampioenschappen van het amateurvoetbal georganiseerd door Voetbal Vlaanderen voortijdig stopgezet of onderbroken dienen te worden, zullen volgende basisregels gevolgd worden. Deze gelden voor zowel het veldvoetbal, het futsal als het minivoetbal, zowel mannen als vrouwen. 

Deze algemene regels werden goedgekeurd door het Bestuur (09/06/2020), de Vlaamse Studiecommissie (13/06/2020) en de Algemene Vergadering van Voetbal Vlaanderen (15/06/2020). Niet voorziene gevallen zullen door het Bestuur van Voetbal Vlaanderen worden beslecht. 

 

Algemene regels voor het seizoen 2020 - 2021