Wij voetballen verder

U11 bijten spits af: “Wij voetballen verder, jullie ook?!”

Samen tegen corona, samen voor sport. De jongsten onder ons mogen blijven voetballen. Voetbal Vlaanderen moedigt onze clubs dan ook aan om, daar waar het kan, iedereen tot en met 12 jaar op het voetbalveld te houden.  

Met net geen 100.000 zijn ze, onze jongste voetballertjes en voetbalstertjes tot en met U13. Wekelijks geven ze het beste van zichzelf op de tal van mooie voetbalvelden die Vlaanderen rijk is. Sporten is gezond! Daar zijn politici, virologen en andere experten het allemaal over eens. En uiteraard wij ook bij Voetbal Vlaanderen. Trainingen en wedstrijdjes bieden de ideale uitlaatklep en zorgen er bovendien op een gezonde manier voor dat kinderen zich kunnen uitleven en plezier maken met hun vriendjes. Uiteraard steeds binnen het kader van de geldende veiligheidsmaatregelen.  

Vandaag zijn we in lockdown bis en is er heel veel niet meer mogelijk. Gelukkig hebben we geleerd uit de eerste lockdown, want die heeft wel bewezen dat het fysiek en mentaal welzijn niet te onderschatten is. 

“Laat kinderen nooit meer in lockdown gaan, want dat is nefast voor hun ontwikkeling”

– Kinderrechtencommissaris

Het is dan ook daarom dat de overheid met de oproep #blijfsporten kansen biedt om te blijven voetballen tot en met U13 in een wereld waarin nog zo weinig mogelijk is.   

Een oproep die Voetbal Vlaanderen meer dan ondersteunt, uiteraard met respect voor zij die geen voetbalactiviteiten tot en met U13 meer kunnen of mogen organiseren.  

Bekijk het interview met Bob Browaeys, Hoofd Sporttechnisch departement bij Voetbal Vlaanderen. Een pleidooi om het jeugdvoetbal terug te geven aan de kinderen!  

Bob Browaeys – Hoofd Sporttechnisch departement bij Voetbal Vlaanderen

“WIJ VOETBALLEN VERDER” 

Heel wat clubs doen hun uiterste best om zo veilig mogelijk voetbal te voorzien voor ploegjes tot en met U13. Deze ploegen mogen hun luidste stem laten horen voor onze campagne “Wij voetballen verder, jullie ook?”. Met #wijvoetballenverder laten we weten dat we niet stil zitten en geven we anderen misschien dat extra duwtje in de rug. Want samen tegen corona, samen voor sport.  

Wat moet je doen?

Maak als ploeg samen met je trainer een video. Jullie roepen samen “Wij voetballen verder!” en de trainer maakt het af met de vraag “Jullie ook?”.   

Deel de video op sociale media met #daarisem en #wijvoetballenverder of mail hem naar communicatie@voetbalvlaanderen.be.  
Worden jullie de volgende schakel in onze positieve ketting? Samen overspoelen we Vlaanderen met onze positieve boodschap! 

ONZE U11 BETEN ALVAST DE SPITS AF!

Bekijk hier het kettingfilmpje van Voetbal Vlaanderen…