Trainerscursus

Trainerscursus Voetbal Vlaanderen gestart!

Gisteren (dinsdag 1 september 2020) was het niet alleen de eerste schooldag voor heel wat kinderen in België. Op onze club RFC Blaasveld ging gisteren de lang verwachte Trainerscursus van Voetbal Vlaanderen van start. 

Niet minder dan 28 deelnemers tekenden present voor een opleiding die iedere dinsdag zal doorgaan tot en met 30 november 2020 in onze kantine. Met dit aantal deelnemers geldt onze club als tweede grootste trainingscentrum in Vlaanderen voor deze opleiding. 

De cursisten zullen naast de theorielessen ook heel wat praktijklessen geven aan onze jongste teams van RFC Blaasveld in de komende weken op de terreinen. Uiteraard gebeurd alles perfect coronaproof dankzij de inspanningen van onze club. 

Iedereen draagt een mondmasker, 1 cursist per tafel met respect voor de social distancing, voldoende verluchting en pauzes in de kantine. Verplichte registratie van de aanwezigen, enz… #safetyfirst

 

OOK TRAINERS RFC BLAASVELD NEMEN DEEL

Van onze club RFC Blaasveld zijn nagenoeg alle trainers aanwezig die nog geen opleiding volgde. Er is zelfs een speler van ons Eerste Elftal die deze opleiding volgt naar de toekomst toe. 

Naast onze deelnemers zijn er ook heel wat coaches van andere clubs uit de regio die deelnemen.  

In december leggen de cursisten een theoretisch examen en praktisch examen af om zo het diploma “Initiator Voetbal Vlaanderen” in de wacht te slepen. 

Deze opleiding (Initiator Voetbal) is de eerste officiële trainersopleiding in de carrière van al deze startende trainers. Volgend seizoen wil onze club ook de daaropvolgende cursus (Initiator B) naar Blaasveld halen, zodat ons trainerskorps hun opleiding verder kan zetten. 

Zo maakt onze club dus verder werk van het verbeteren van de opleiding van onze spelende leden. 

Trainerscursus
Trainerscursus
Trainerscursus
Trainerscursus
Trainerscursus
Trainerscursus