Team - RFCB - Banner

Terugblik op een uitdagend Coronajaar

Ook tijdens het Coronajaar 2020-2021 zetten onze medewerkers zich met hart en ziel in, om jong en oud zoveel mogelijk voetbalplezier te laten beleven en iedereen via zijn geliefkoosde sport de corona zorgen kon vergeten. 

Het voetballandschap werd stevig door elkaar geschud. Enerzijds viel het competitieaspect in duigen. Anderzijds moest onze club constant flexibel inspelen op de veranderende omstandigheden.  

Toch kan iedereen in onze club best trots zijn op wat we dit jaar allemaal samen gerealiseerd hebben. Onze club greep de crisis aan als een opportuniteit, om  de interne werking te optimaliseren en zich toekomstbestendig te organiseren.

Spelers vonden toch de moed en zin om te blijven trainen waar mogelijk. Onze vrijwilligers moesten elke week rekening houden met een nieuwe situatie. Volwassen spelers moesten hun geliefkoosde hobby tijdelijk op pauze zetten, maar bleven op heel wat manieren toch betrokken bij RFC Blaasveld.

Ouders konden hun dochter of zoon niet meer steunen vanaf de zijlijn (zelfs niet bij trainingen), maar zorgden er nog steeds voor dat onze jongeren op de training geraakten.  

De impact van corona op het voetbal was gigantisch. Maar we kijken hoopvol naar de tweede helft van 2021. Wanneer het nieuwe seizoen normaal kan starten en iedereen weer optimaal plezier kan beleven aan onze club. 

 

Een overzicht van onze bewerk stellingen tijdens dit uitzonderlijk moeilijke jaar…

1. ALLE COACHES GEDIPLOMEERD!

We organiseerden met onze club de trainersopleiding UEFA C waarin lokale trainers uit de omgeving en vooral onze eigen coaches hun trainersdiploma Vlaamse Trainersschoolkonden behalen. 
Niet minder dan 8 jeugdcoaches behaalden hun diploma! Hiermee zijn nagenoeg alle coaches op RFC Blaasveld (inclusief de bovenbouw) in het bezit van een trainersdiploma. Dit zal onze jeugdwerking en de kwaliteit ongetwijfeld ten goede komen en onderstreept de ambities van onze club in zake de werking naar de toekomst toe. 

 

2. UEFA DISNEY PLAYMAKERS PROJECT

Onze meisjes afdeling werd vlak voor de Corona reeds opgestart. Maar ook het Coronajaar verhinderde onze medewerkers niet om dit verder uit te bouwen en te laten groeien. 

UEFA Disney PlaymakersZo werd het UEFA Disney Playmakers project met succes verder gezet en lieten we tal van jonge meisjes kennis maken met het voetbal op een speelse manier in samenwerking met Disney en UEFA

Spelenderwijs genieten van de verhalen en personages van de bekendste Disney films in combinatie met het voetbal. 

Wist je trouwens dat RFC Blaasveld één van de amper 30 clubs is in heel Vlaanderen die voor dit project geselecteerd is?!
Ook het volgende seizoen zal het DISNEY PLAYMAKERS PROJECT verder gezet worden. 

 

3. FUTBALLISTA PROJECT VOOR MEISJES

FutbalistaWe organiseerden met onze clubs de eerste succesvolle FUTBALLISTA EVENTS ter promotie en rekrutering van Meisjes voor onze Meisjes voetbal teams. 

Op die manier laten we zien dat ook meisjes kunnen voetballen en van harte welkom zijn bij onze club. We hebben reeds een aantal meisjesteams (U13, U16, U20 en Redavo Dames), maar we willen deze graag nog verder uitbouwen.

Coronaproof in onze organisatie, erkend en ondersteund door Voetbal Vlaanderen, kwamen er niet minder dan 42 deelnemende meisjes tussen 6 en 13 jaar proeven van onze club en de voetbalsport. Er zijn met succes ook tal van speelsters die ondertussen aangesloten werden bij onze club. 

 

4. TAL VAN SUCCESVOLLE CORONA PROOF EVENTS

Roager Royal PakketOnder impuls van het event team en de spelers van de onder- & bovenbouw werden er tijdens dit moeilijke Coronajaar ook tal van events Coronaproof georganiseerd. Dit zorgde er voor dat onze club de ademruimte kreeg die broodnodig was in deze moeilijke periode. 

Zo was er de succesvolle wafeltjesverkoop, brachten de spelers van de bovenbouw ons eigen “ROAGER ROYAL CHAMPAGNEBIER” op de markt en werd er een succesvolle editie van het kippenfestijn georganiseerd maar dan in een heuse TAKE-AWAY formule. 

Niet minder dan 1000 flessen champagnebier, 180 liter soep en een pak kippenmenu’s vlogen de deur uit. 
We zijn dan ook alle medewerkers, “klanten” en sympathisanten enorm dankbaar voor deze steun in moeilijke tijden. 

 

5. EEN GANS JAAR DOOR JEUGDTRAININGEN VOORZIEN!

SamenEn last, but not least, moeten we zeker en vast onze team van jeugdtrainers en teambegeleiders bedanken. 
Want zij hebben onze jeugdteams onder de 12 jaar (3x per week zelfs) onnavolgbaar blijven training geven. En dit in vaak moeilijke en wisselende omstandigheden. 

Trainingen per 10, soms zelfs in bubbels van max. 5 of 6 spelers, enz… Niets was hen te veel. 

Deze lastige periode liet ons team jeugd medewerkers zien hoe hard ze aan elkaar hangen en zelfs Corona hen niet tegen hield. Ook naar de toekomst toe zijn ze razend ambitieus om iedereen op onze club te voorzien van kwalitatieve trainingen en activiteiten. 

 

De club dankt dan ook alle vrijwilligers, medewerkers en ouders voor de onvoorwaardelijke steun. En toekomstgericht werden er al heel wat plannen gemaakt die klaar zijn om tot uitvoer te brengen. 

Daarvoor houden jullie best onze website en socials nauwlettend in de gaten!

#MERCIEROAGERS