Louis Potums

LOUIS “Lowieke” POTUMS overleden.

Afgelopen zaterdag 15 januari 2022 kreeg onze club het jammerlijke nieuws dat één van onze dierbaarste leden “Louis (Lowieke) Potoms” overleden is. Lowieke is 87 jaar oud geworden. 

Lowieke was jarenlang de materiaalman/terreinverzorger/tombolaverkoper van onze club. Met zijn grasmachine (die steeds picco bello in orde was en netjes afgestoft en gekuist) heeft hij het weinige gras dat we hadden steeds met zorg behandeld. Ook allerhande klusjes werden door Lowieke steeds op zich genomen.

De meesten van ons kennen Lowieke als een altijd goedlachse, warme, grappige, lieve man. Een sfeer en ambiance maker, supporter van het eerste uur van onze club en vooral het Eerste Elftal waar hij steevast geen wedstrijd van miste. Met zijn allom bekende uitdrukking over wat hij van iedereen vond, “Sjoeke”, “Schatje”, “Schattekes”, en al kussend bracht hij een glimlach op één ieders gezicht. “Alstublieft, dank u wel!”. 

Al sinds het ontstaan van de club is hij actief vrijwilliger tot en met deze corona periode. Méér dan 50 jaar!

Lowieke ging ook elke zondag samen met Maximus (Max) Roger rond voor de tombola tijdens de wedstrijden van het Eerste Elftal.

In 2015 kreeg hij zelfs de trofee van sportverdienste uit de handen van de plaatselijke sportpers als blijk van respect voor zijn jarenlange trouwe inzet voor onze club. Hij werd hiervoor gehuldigd op de kampioenenviering van de Gemeente Willebroek. 

Lowieke was een vrijwilliger die een voorbeeld is voor elke huidige vrijwilliger en toekomstige vrijwilliger in onze club. Een man met het hart op de juiste plaats en een echte reiger in hart en nieren. Eén ding staat vast, Lowieke leeft verder in de harten van onze leden en vrijwilligers. 

Onze club verdiend een dierbaar, zeer gewardeerd lid, steunpilaar, voorbeeld. Wij wensen de familie & vrienden van Lowieke veel sterkte in deze moeilijke dagen. Eéns een Reiger, Altijd een Reiger!

TEKEN HET ROUWREGISTER 

Vanaf dinsdag 18 januari tot en met de eerstvolgende thuiswedstrijd van het Eerste Elftal kan iedereen die dit wil het rouwregister tekenen in de kantine van de club. 

1 MINUUT STILTE BIJ VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Alle wedstrijden van RFC Blaasveld zullen ter herdenking en uit respect voor Lowieke het komende weekend gestart worden met één minuut stilte. 

LAATSTE GROET WOENSDAG 19 JANUARI 2022

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in beperkte kring. Wie dit wil krijgt de gelegenheid een laatste groet te brengen aan Lowieke op woensdag 19 januari 2022. Dit tussen 18u00 en 19u00 bij begrafenissen “VAN HUMBEECK” te Willebroek. 

Louis Potums
Louis Potums
Louis Potums
Louis Potums
Louis Potums