Scheidsrechter

Is een opleiding tot scheidsrechter iets voor jou?

Scheidsrechters zijn een onmisbare schakel om competitievoetbal te kunnen organiseren. No ref, no game en daarom zijn we continu op zoek naar jongens en meisjes, mannen en vrouwen, die een opleiding tot scheidsrechter willen volgen om wedstrijden op een integere manier in goede banen te kunnen leiden en een cruciale, verbindende rol te vervullen op en naast het terrein.

Iedereen kan vanaf 15 jaar een opleiding tot officieel scheidsrechter volgen. Tenminste als je gepassioneerd bent door voetbal, over leiderschapskwaliteiten beschikt en graag beslissingen neemt. Je hoeft er niet zelf voor te voetballen, maar de combinatie tussen scheidsrechter zijn en zelf ook voetballen is wel mogelijk.

Ook meisjes en vrouwen kunnen een mooie hobby of carrière als scheidsrechter ambiëren. Om de groeiende evolutie van het meisjes en vrouwenvoetbal te kunnen blijven volgen zetten we in op een gelijkaardige groei van vrouwelijke scheidsrechters.

Je kan een scheidsrechtersopleiding volgen via onze club en rustig starten aan de basis in de eigen vertrouwde omgeving. De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel, onder de nodige begeleiding van een opleider. Ook nadien laten we je niet aan je lot over. Vervolmakingscursussen houden je op de hoogte van de laatste wijzigingen aan de spelregels.

Scheidsrechter zijn heeft ook een aantal voordelen. Naast de officiële erkenning vanuit de federatie krijg je ook een officiële scheidsrechterskaart om gratis wedstrijden bij te wonen, en je krijgt ook een vergoeding voor het uitoefenen van je hobby.

Zoek je engagement in een functie met verantwoordelijkheden? Aarzel dan niet langer en contacteer onze Refferee Ambassador KEN REYNIERS. 

Hij zal je begeleiden en helpen met de weg naar de arbitrage. Uiteraard steunt RFC Blaasveld haar scheidsrechters met alle mogelijke middelen. 

Want… NO REF, NO GAME!

Neem deel aan ons refferee ambassador programma