Janik Deckers

Interview GVA met onze nieuwe coach van het Eerste Elftal

VOETBAL4DE PROVINCIALE ANTWERPEN: BLAASVELD Janik Deckers (ex-Heffen) volgt Kenny Janssens op als hoofdcoach

“Ik kijk ernaar uit om Blaasveld weer hogerop te brengen”

Bij vierdeprovincialer Blaasveld zijn ze volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Daar hoort ook een nieuwe trainer bij en dat wordt Janik Deckers. Hij krijgt de opdracht om Blaasveld weg te halen uit de onderste regionen van het klassement, iets wat hij eerder al deed met de buren van Heffen. In elk geval krijgt Deckers een aardige spelerskern ter beschikking.

Toen de competitie in maart werd stop­gezet, stond Blaasveld op de voorlaatste plaats. “Een beetje te vergelijken met de ­situatie toen ik bij Heffen arriveerde”, zegt Deckers. “Ik vind dat niet erg. Het zorgt ervoor dat je met weinig druk aan de competitie kan beginnen. Al wil dat niet zeggen dat we met Blaasveld niet naar boven kijken.”

Twee jaar geleden stopte Deckers bij Heffen, sindsdien was hij nergens meer aan de slag. “Ik was het in die periode even helemaal beu, maar nu begon het toch weer te kriebelen. Blaasveld was eerder al eens komen aankloppen, maar toen heb ik de boot nog afgehouden. Nu heb ik er wel weer erg veel zin in. Ik kijk ernaar uit om de ploeg hogerop te brengen en te gaan winnen op het veld van de tweede. Het bestuur van de club heeft de nodige inspanningen gedaan om enkele versterkingen binnen te halen. Meer zelfs, het zijn bijna allemaal jongens van onder de kerktoren die elders zijn gaan spelen, maar nu graag terugkomen. Met Jasper Lauwens, Jorn Van Aken, Michiel De Meyer en Ruben Rochtus, om er maar enkelen te noemen, krijgt deze groep een kwaliteitsinjectie die ervoor moet zorgen dat we volgend seizoen niet meer onderaan het klassement zullen bengelen.”

Voor Deckers en Blaasveld is het ondertussen wachten op de reeksindeling en de ­kalender. “Ik hoop dat ze ons niet bij de Antwerpse ploegen steken en kijk uiteraard uit naar de ontmoetingen met Heffen.” (jp)