A-Kern

Eerste Elftal speelt Kanaalderby in “Beker van Antwerpen”!

Het coronavirus gooide flink wat roet in het eten tijdens de laatste afgelopen twee seizoenen. Met de vaccinaties volop lopende kunnen we met z’n allen uitkijken naar eindelijk terug voetbal in het Reigersnest. 

En hoe kijken we er naar uit! 

We kregen de resultaten binnen van de loting van de “Beker van Antwerpen”, met dank aan PC-Voorzitter Bart Timmermans en zijn team.

Ons Eerste Elftal opent met niets minder dan een onvervalste KANAALDERBY thuis tegen Willebroekse SV op zaterdag 7 augustus 2021 om 18u30!

De eerste officiële wedstrijd in competitieverband voor de Beker van Antwerpen kondigt zich dus al meteen prachtig aan!

De rest van het voorbereidingsprogramma en de competitie komen de komende weken online van zodra deze bekend zijn. Hou dus zeker onze website in het oog want… WE’RE BACK! 

Bekijk hier alvast ons wedstrijdprogramma van de BEKER VAN ANTWERPEN:

  • Zat. 07/08 – 18u30:  RFCB – Willebroekse SV
  • Zat. 14/08 – 18u30: Nielse SV – RFCB
  • Zat. 21/08 – 18u30: RFCB – SV Aartselaar A
  • Zat. 29/08 – 18u30: K. SK Sint-Amands – RFCB

 

ORGANISATIE & LOTING BEKER VAN ANTWERPEN

De “Beker van Antwerpen” wordt georganiseerd door de provinciale voetbalbond.

Bij de heren zijn er zes groepen. De clubs spelen elk vier bekerwedstrijden in de poulefase.

De datums: de zaterdagen 7, 14, 21 augustus en zondag 29 augustus.

  • De clubs worden, voorafgaand aan de lottrekking, verdeeld in een groep met 1e en 2e provincialers in twee reeksen, en een groep met 3e en 4e provincialers in vier reeksen.

 

  • De lottrekking gebeurt ook binnen die groepen, zodat clubs uit 1e en 2e provinciale in de poulefase enkel tegen andere clubs uit die afdelingen kunnen uitkomen.

 

  • Hetzelfde principe geldt niet bij de lottrekking binnen de groep van 3e en 4e provincialers, waar er (op vraag van de clubs) gekozen werd voor een “regionale” regeling, waarbij het dus wel mogelijk is dat ploegen uit dezelfde reeks tegen elkaar spelen in de BVA.

 

  • De eerste vier gerangschikte ploegen van de groepen 1 en 2, en de eerste twee gerangschikte ploegen van de groepen 3 tot en met 6, kwalificeren zich voor de achtste finales.

Een speler is geschorst als hij in het tornooi om de “Beker van Antwerpen” TWEE gele kaarten heeft gekregen, in tegenstelling tot drie in de gewone competitie. En in de BVA-wedstrijden zijn er VIER vervangingen toegestaan.